Тиждень початкових класів...

Апр 05, 2018

В наші школі стало вже доброю традицією проводити предметні тижні. Ось і цього
року вчителі початкової ланки організували малюкам Тиждень початкових класів, який
проходив з 12.03.18 по 16.03.18.
Цікаво, весело та пізнавально для молодших школярів пройшов тиждень початкових класів. Конкурси, ігри, змагання розвивали творчість школярів, вчили бути спостережливими, кмітливими та креативними. Кожен день мав свою тематику.
Відкриття відбулося на шкільній лінійці учнів початкової школи, де всіх присутніх ознайомили з планом проведення тижня . План містив багато цікавих та змістовних заходів, в яких взяли участь учні 1-4класів. І вже по завершенню тижня можна сказати, що сподівання учасників на отримання позитивних емоцій справдилися.
Кожен день мав певне спрямування:
• День природознавства.
• День математики та трудового навчання.
• День української мови та літератури.
• День здоров’я.
• День України.
Організаторами цілої палітри заходів, що відбулися на цьому тижні, були класоводи:
Дорогокупля М.А., Деркач Н.А., Єлесіна Л.О., Паторилова Н.О., Мінакова О.В.,
Скобенко А.В., Волкова Ю.М. Кому як не їм найкраще відомі вподобання маленьких вихованців, їх інтереси та прагнення.
Урочисте закриття тижня початкових класів відбулося на лінійці, під час якої були підведені підсумки, нагороджено переможців почесними грамотами.

Перший день розпочався з цікавого виховного заходу з природознавства «Найдорожчий скарб землі», який підготувала старший вчитель Мінакова О.В. Учні залюбки приймали участь у заході: відгадували загадки, складали прислів’я, слухали цікаву інформацію про значення води на Землі. На завершення Ольга Вікторівна продемонструвала учням цікавий пізнавальний мультфільм про те, чому і як необхідно берегти воду.
Другий день був присвячений таким предметам як математика та трудове навчання. Діти відвідували станції, які для них підготували вчителі, і виконували різні завдання: відгадували загадки, складали фігури із елементів танграму, подорожували містом геометричних фігур. Саме ігри активізують у молодших школярів пізнавальну діяльність, дарують позитивні емоції та розвивають їх.
Третій день був присвячений українській мові та літературі. Малечі надовго запам’ятається презентація до дня народження великого українського поета Т.Г. Шевченка, яку підготувала вчитель вищої категорії Скобенко А.В. А потім учні прийняли участь у конкурсі читців – декламаторів «Кобзарева струна не вмирає», до якого вони готувались заздалегідь. Прозвучало багато знайомих і майже невідомих творів Т.Г.Шевченка у виконанні Величка А., Куценка Д., Тімоніна Д., Генгера М. та багатьох інших учнів.
На завершення дня учні 4 – А класу показали інсценізацію української народної казки «Ріпка», під керівництвом класовода Волкової Ю.М. Юні глядачі уважно слідкували за перебігом подій, що відбувалися на сцені, веселились разом із героями казочки та пораділи вдалому завершенню подій.
Четвертий день – день здоров’я та спорту. Значення спорту в житті людини неможливо переоцінити, а коли заняття проходять ще й у вигляді змагань – це справжнє свято для дітлахів. Ось і наші класоводи Єлесіна Л.О. та Волкова Ю.М. разом з вчителями фізичної культури створили для учнів 1-4 класів веселі спортивні змагання. Учні залюбки змагалися у швидкості, кмітливості та вправності, створювали справжній командний дух та рвалися до перемоги. Задоволені результатами були як учасники змагань, так і вболівальники.
П’ятий день був завершальним у тижні початкових класів. Цього дня учні разом зі своїми вчителями створили справжню галерею картин на асфальті. Темою конкурсу малюнків була «Україна – наш дім», до якого класи підготувалися заздалегідь. Малюнки вийшли яскравими, гарними і пронизаними любов’ю до Батьківщини. Серед великого розмаїття малюнків можна було побачити і прапори, і будинки, і квіти, і пшеничне поле, і небо і багато іншого, що слугувало переконливим доказом того, що наші учні сповнені не тільки щирої любові до України, а й невгамовної фантазії та старанності.
Наостанок відбулася урочиста лінійка та підбиття підсумків тижня початкових класів. Заступник директора з НВР Кисла Н.М. разом із керівником М/О вчителів початкових класів Волковою Ю.М. вручили грамоти та подяки класам та учням, які приймали активну участь у тижні, переможцям різних змагань та конкурсів. Також Наталія Михайлівна подякувала педагогічному колективу початкових класів за якісну підготовку тижня, за креативність та високий рівень підготовки учнів
Тиждень початкових класів завершився та не завершилась копітка робота вчителів. Попереду остання чверть і завдання педагогічного колективу продовжувати тримати високу планку у роботі, сприяти інтересу учнів до навчання, сприяти розвитку творчих здібностей дітей та бажанню вчитися.

Керівник методичного об’єднання вчителів початкових класів Волкова Ю.М.



43 queries in 0.433 seconds.